II Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie – przegląd i badania”

    0
    290
    Kiedy:
    6 grudzień 2019 całodniowy
    2019-12-06T00:00:00-01:00
    2019-12-07T00:00:00-01:00
    Gdzie:
    Ecotech Complex UMCS
    ul. Głęboka 39 w Lublinie

    Celem Konferencji jest przegląd najnowszych doniesień naukowych i badań z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Zagadnienie to odgrywa istotną rolę w życiu człowieka. Zapewnienie wysokiej jakości produktów spożywczych oraz dbałość o prawidłowe odżywianie, stanowi wyzwanie zarówno dla jej producentów, jak i dla naukowców.

    Zagadnienia tematyczne:
    – produkcja żywności – technologie i rozwiązania na skalę lokalną i przemysłową
    – metody przetwarzania i obróbki żywności
    – innowacyjne rozwiązania w zakresie przechowywania, pakowania, transportu i dystrybucji żywności
    – zrównoważone gospodarowanie żywnością (ograniczenie strat i marnowania żywności)
    – metody analizy jakości i bezpieczeństwa żywności
    – składniki biologicznie czynne w żywności
    – żywność o specjalnym przeznaczeniu (np. jadalne szczepionki, żywność funkcjonalna)
    – specyfika żywienia na każdym etapie życia
    – choroby cywilizacyjne związane z niewłaściwym odżywianiem
    – marketing produktów spożywczych i racjonalne zakupy

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj