W najnowszym wydaniu Food Expert m.in.:

Jelita po Covidzie
Eksperci zastanawiają się nad mechanizmem powstawania pocovidowego zespołu jelita nadwrażliwego.

Niewyspany mózg
Zbyt krótki sen może szybko prowadzić do tycia i niezdrowego odżywiania.

Siła w redukcji
Jak jednocześnie redukować tkankę tłuszczową oraz budować masę mięśniową.

Pacjent w gabinecie dietetyka
W zmianie nawyków żywieniowych pomaga zastosowanie odpowiednich technik psychologicznych.

Jak się odżywiać w okresie klimakterium
Kobiety po 40. roku życia częściej sięgają po produkty wysokokaloryczne, tymczasem ich potrzeby energetyczne maleją.

Nie dokarmiaj raka
Suplementacja w okresie leczenia nowotworu piersi nie zawsze jest wskazana, a czasami może wręcz zaszkodzić.

Autorzy:
Łukowska, Śmidowicz, Komsta, Magdziak, Jessa, Januszewicz, Czerwińska-Rogowska, Sołowińska, Żmuda-Trzebiatowska, Woszczek, Środa, Kopczyńska i wielu innych.