W najnowszym wydaniu Food Expert m.in.:

Wirus atakuje insulinoopornych Ewelina Magdziak
Pierwsze duże badania dotyczące związku między poziomem glukozy a ryzykiem zgonu na COVID -19.

Antyweganizm Przemysław Mijal
Dieta mięsożercy, czyli Carnivore Diet, robi oszałamiającą karierę na świecie.

Przetrwać chemię dr n. med. i n. o zdr. Maja Czerwińska – Rogowska
Przemyślana dieta może uratować niejednego pacjenta z chorobą nowotworową.

Kawa kuloodporna – przepis na zdrowie? Radosław Smolik
Eksperci krytykują bulletproof coffee za nadmierną ilość nasyconych kwasów tłuszczowych.

Nutrikosmetyki – nowy trend w dietetyce dr inż. Dorota Samul
Doustna suplementacja nutrikosmetykami wspomaga właściwe funkcjonowanie skóry, włosów i paznokci.

Wokół kolagenu Michał Woszczek
Nie ma wielu badań potwierdzających skuteczność działania kolagenu. Ale praktyka sportowców i trenerów personalnych wskazuje coś innego.