III Warszawski Dzień Dietetyki Klinicznej – Nowotwór – i co dalej?

    0
    696
    Kiedy:
    23 kwiecień 2020 całodniowy
    2020-04-23T00:00:00+00:00
    2020-04-24T00:00:00+00:00
    Gdzie:
    Warszawski Uniwersytet Medyczny
    ul. Erazma Ciołka 27
    Warszawa

    Konferencja jest organizowana we współpracy
    z Sekcją Dietetyki Medycznej oraz Sekcją Onkologii
    Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu POLSPEN


    W programie między innymi:

    1. Od insulinooporności do nowotworu
    Prof. dr hab. n. med. Andrzej Deptała, Warszawski Uniwersytet Medyczny

    2. Od nowotworu do kacheksji i insulinooporności. Jak postępować?
    Prof. dr hab. n. med. Stanisław Kłęk, Prezes Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, Szpital Wielospecjalistyczny im. Stanley Dudricka w Skawinie

    3. Żywienie podczas chemioterapii i jej powikłań
    Dr n. med. Aleksandra Kapała, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie

    4. Żywienie podczas radioterapii
    Mgr Ewelina Grochowska, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie

    5. Żywienie w nowotworach głowy i szyi
    Dr n. med. Aleksandra Kapała, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj