ul. Erazma Ciołka 27
Warszawa
Konferencja jest organizowana we współpracy
z Sekcją Dietetyki Medycznej oraz Sekcją Onkologii
Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu POLSPEN
W programie między innymi:
1. Od insulinooporności do nowotworu
Prof. dr hab. n. med. Andrzej Deptała, Warszawski Uniwersytet Medyczny
2. Od nowotworu do kacheksji i insulinooporności. Jak postępować?
Prof. dr hab. n. med. Stanisław Kłęk, Prezes Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, Szpital Wielospecjalistyczny im. Stanley Dudricka w Skawinie
3. Żywienie podczas chemioterapii i jej powikłań
Dr n. med. Aleksandra Kapała, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie
4. Żywienie podczas radioterapii
Mgr Ewelina Grochowska, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie
5. Żywienie w nowotworach głowy i szyi
Dr n. med. Aleksandra Kapała, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie